Re-integratie

Werknemer ziek, hoe nu verder

Is een werknemer langdurig ziek, dan zit jij als werkgever met een aantal verantwoordelijkheden. Na het ziek-zijn, maar eigenlijk al gedurende de ziekteperiode, ga je bezig met de re-integratie. Je richt je erop de werknemer terug te helpen keren naar het werk. De bedrijfsarts of arts van de arbodienst helpt hierbij. Ook kunnen zij zowel werkgever als werknemer adviseren over de mogelijkheden die er zijn. Want de kans bestaat dat het eigen werk van de werknemer niet (direct) lukt.

Re-integratie

Maak het jezelf makkelijk en schakel Job Connect in om de re-integratie voor je te regelen. Wij zetten de werknemer weer in zijn of haar kracht, omdat we uitgaan van ieders talent. Iedereen beschikt over unieke eigenschappen. Job Connect ontzorgt werkgevers en biedt toekomst.

Burn-out of ander langdurig uitval voorkomen? Wij vervullen bovendien de rol van Verzuimcoördinator.

Passend werk

De re-integrerende werknemer moet de kans om passend werk te doen altijd accepteren. Zijn of haar gezondheid en de zwaarte van het werk zijn van invloed op wat per geval passend werk is.
Lijkt er binnen je bedrijf geen passend werk mogelijk te zijn? Dan ben je als werkgever verplicht om bij een ander bedrijf naar passend werk te kijken. Job Connect neemt die zorg van je over! Met ons uitgebreide netwerk waar we al vele jaren aan bouwen, weten we vruchtbare connecties te maken.

Reorganisatie

Hoe vaart je organisatie er nu bij? Met organisatieadvies van Job Connect kun je problemen vóór zijn. Is er door verschuiving in personeel toch een reorganisatie nodig? Ons zusterbedrijf BK solutions biedt advies op maat.

Carla Carla

Een adviseur spreken?

Maak een afspraak met Carla voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.